Draadloos opladen?

De vakantieperiode nadert zijn einde en veel mensen zijn weer terug. Ben jij voldoende opgeladen deze zomer? Voor iedereen is het belangrijk om voldoende opgeladen aan de slag te gaan. Maar niet alleen voor ons mensen. Erg vervelend als één van jouw mobiele apparaten leeg is. We kennen het allemaal wel, dat ene belangrijke telefoontje of mailtje en net is jouw telefoon, tablet of laptop bijna leeg! Snel op zoek naar dat snoertje. Oh ja, die ligt nog thuis. Even vragen of een collega er eentje heeft die passend is. Hoe fijn zou het zijn als we onze apparaten draadloos kunnen opladen, gewoon overal? De techniek van nu; draadloos opladen en powerbanks. Stap ook in de wereld van “A Wireless day” , we vertellen je er graag meer over.

Draadloos opladen en Powerbanks

Draadloos opladen; het woord zegt het al, draadloos jouw telefoon of tablet opladen. Zonder snoertje dus. Zodra jij tijdens het opladen wordt gebeld behoort het stoeien met een kabel of het dichtbij het stopcontact staan tot de verleden tijd.
Het draadloos opladen werkt aan de hand van een spoel die in de oplader zit en een spoel die in jouw mobiele apparaat zit. Hierdoor worden de elektromagnetische velden omgezet in energie, zodat je kunt opladen. Laat je verrassen door de multifunctionele modellen; van bureaulamp tot muismat en van telefoonhouder tot schrijfmap.

PowerbanksEen powerbank geeft de mogelijkheid om jouw telefoon, tablet of laptop snel op te laden. De capaciteit van een powerbank is veel groter als het draadloos opladen, of jouw eigen oplaadsnoer. Hiermee laad je jouw apparaat weer snel op, ook onderweg of op vakantie. De vraag om “verbonden” en “bereikbaar” te zijn is steeds groter. Een Powerbank, de techniek van nu, is in veel uitvoeringen verkrijgbaar. Hoe bepaal je de benodigde capaciteit? Een vraag die veel langskomt, waar we graag op in gaan.

Welke capaciteit heb je nodig?

Je hebt de mogelijkheid om je smartphone, tablet, laptop en zelfs smartwatch op te laden. De keuze is groots en om het wat “makkelijker” te maken, geven wij jou 4 keuzetips!

1. Bepaal welk product er opgeladen moet worden, dit is van belang voor de benodigde capaciteit. Om een indicatie te hebben lees je hier de gemiddeld benodigde mAh per product. Bij de productspecificaties staat altijd vermeld hoeveel capaciteit de accu heeft.
Smartphone. 1700-3000 mAh is de gemiddelde capaciteit die nodig is om jouw smartphone met een volledig lege batterij op te laden.
Tablet. 2000-5000 mAh is de gemiddelde capaciteit om jouw tablet met volledig lege batterij op te laden.
Laptop. De capaciteit van de accu van een laptop is zo verschillend dat wij een minimale capaciteit aanraden van in ieder geval 10.000 mAh.
Smartwatch. De meeste smartwatches hebben een capaciteit van <1000 mAh. Let er op dat jouw smartwatch hiervoor geschikt is.

2. Bepaal voor welk doel je wilt opladen de gewenste capaciteit. Is het voor een dagje weg? Dan is een oplaadcapaciteit van 1x voldoende. Voor een vakantie wil je graag meerdere keren jouw product (of verschillende producten) op kunnen laden.

3. Bepaal hoe “handzaam” jouw Powerbank moet zijn. Onderweg is een klein model wenselijker als voor gebruik op een beurs of kantoor.

4. Is het een geschenk? Bedenk of je een multifunctionele Powerbank wilt geven en vergeet niet jouw logo er op te bedrukken! De ontvanger zal blij verrast zijn met dit cadeau in de technologie van nu.