Dé BBQ trends

De afgelopen maand hebben we al flink kunnen barbecueën en hebben we lekker de smaak te pakken. De zomer is net begonnen en er staan vast nog wel een aantal BBQ sessies op u te wachten. Wie dacht dat barbecueën een stuk vlees op de plaat of grill gooien was, heeft het mis. Ongeacht uw voorkeur, houdt het barbecueën veel meer in. In deze blog geven wij zowel 5 handige tips; dé vijf belangrijkste BBQ trends voor het barbecue seizoen. Dit weekend nog uitproberen?

1. Geen vlees, maar groenten

Nummer 1 BBQ trends. Wie barbecueën zegt, roept ook altijd het woord vlees. Geen paniek, ook in 2018 blijven we vlees bakken op onze grill of plaat. Wat wel opvalt, is dat naast vlees veel meer gebruik gemaakt gaat worden van groenten. Dat doen we niet om per se gezonder te eten, maar om bewuster om te gaan met vlees. Daarbij wordt ook de trend van vis steeds duidelijker zichtbaar. Steeds vaker willen we weten waar het vlees vandaan komt en hoe het hier is gekomen. Geen kwantiteit, maar kwaliteit. Lekker Vega-barbecueën dus!

2. BBQ breakfast

Nummer 2 BBQ trends. Barbecueën bij je ontbijt. Zeker, je leest het goed. Een gek idee lijkt het, maar het tegendeel is waar. Je zet je barbecue aan en je pakt een kopje koffie of thee. Als je barbecue warm is, creëer je een overheerlijke breakfast burger als ontbijt. Of wat dacht je van een heerlijk gebakken omeletje op het geroosterde oerbrood. Je zult al snel merken dat omstanders met gefronste wenkbrauwen toekijken. Al duurt dat niet lang, wanneer zij kennis gemaakt hebben met dit nieuwe heerlijke fenomeen. Het proberen waard toch?

3. Culinaire hoogstandjes

Nummer 3 BBQ trends. Culinair barbecueën komt ook steeds meer aan de orde. Daar waar het eerst ging om de kolen witheet te maken en daarna je burgers en sateetjes te grillen. Uiteraard ook niets mis mee. Maar mensen zijn op zoek naar iets anders, iets culinairder, oftewel een BBQ sessie nog specialer te maken. We zien ondertussen steeds meer verschillende barbecues, zoals; elektrische barbecues, sudderpotten, skottelbraais en rookovens. Voor welke barbecue ga jij?

4. Technisch barbecueën: wordt een grillmaster

Nummer 4 BBQ trends. Iedereen gooit weleens de stukken vlees op de grill of kolenplaat. Tot zover, geen problemen. Maar wanneer je vraagt of diegene weet wat hij doet, wordt het een ander verhaal. Goed kunnen grillen of bakken vereist kennis, kennis van de BBQ en kennis over de ingrediënten. Een trend voor 2018 is om een echte grillkoning te worden. Dus investeer in de kennis over alle belangrijke aspecten van het barbecueën. Schaf de juiste tools en gereedschappen aan en laat zien dat jij de grillmaster bent.

5. Zoutsteen

Laatste en nummer 5 BBQ trends. De zoutsteen maakt uw barbecue sessie nog vele malen aantrekkelijker. Deze speciale steen bestaat uit een mix van zout en andere mineralen. Doordat de steen verhit wordt, geeft dit een extra smaakbeleving aan het door uw gegrilde vlees. Naast de heerlijke smaak van zout en mineralen, zorgt de steen ook voor het niet uitdrogen van het vlees.

BBQ geschenk of tool als relatiegeschenk bedrukken

Om nog beter in te haken op de BBQ trends, hebben wij nog een tip waarmee u uw naambekendheid en omzet kunt vergroten en verhogen. Maak het barbecueën nog completer door de barbecue tools en gereedschappen te bedrukken met uw logo of naam. Een exclusief relatiegeschenk die doet denken aan uw relaties. Of geef een BBQ geschenk aan uw relaties en laat ze zich vooral herinneren aan die heerlijke barbecue sessie met de door jouw gegeven tools en/of gereedschappen.

bbq assortiment

Bekijk onze paasbrochure 2019