Hoe veilig zijn jouw gegevens?

Bankpasfraude of creditcardfraude, het komt steeds vaker voor. Bijna 40% van de Nederlanders heeft er de afgelopen twee jaar mee te maken gekregen. Moeten we bang zijn dat dit nog verder toe zal nemen of kunnen we ons er tegen wapenen? Dat laatste is zeker het geval. In deze blog nemen wij jou mee naar hoe jouw persoonlijke gegevens kunt beschermen tegen dit soort aanvallen. Anti-skimming en RFID kaarthouders worden steeds belangrijker. Met deze 6 trucs proberen criminelen jou te frauderen.

Phising

Misschien wel de bekendste van de zes anti-skimmings trucs. Criminelen die in mailtjes zich voor doen als de bank. In deze fake e-mails, die er professioneel uitzien en bijna niet te onderscheiden zijn, laten ze jou klikken naar valse en verkeerde websites. Op deze website worden jouw gegevens automatisch geregistreerd. De crimineel heeft gewonnen en kan jou oplichten. Hoe kunt je dit voorkomen? Belangrijk om te weten is dat officiële instanties nooit per e-mail vragen naar jouw persoonlijke gegevens. Geef ze daarom ook niet!

Infraroodcamera

Anti-skimming truc nummer twee is jouw ingetoetste nummers weten te achterhalen met een warmtelamp. Met de infraroodcamera kunnen criminelen zien welke toetsen je hebt ingetoetst tijdens het pinnen. Hoe kun je dit voorkomen? Simpelweg door tijdens het intoetsen van jouw pincode je vinger op alle toetsen te laten rusten. Zo kunnen de criminelen niet zien wat je echte code is.

Meespieken

Een andere bekende en veel gebruikte truc van criminelen is het meespieken. Criminelen kijken gemakkelijk mee over jouw schouder en zien zo gemakkelijk jouw pincode. Vervolgens word je pinpas gestolen en kunnen criminelen jou gemakkelijk frauderen en beroven. De enige echte juist tip hiervoor is: zorg er voor dat je tijdens het pinnen je scherm afschermt.

Babbeltruc

Eentje die zeker niet mag missen in de rij van trucs die criminelen gebruiken is de babbeltruc. Criminelen leiden je af met een babbeltje en verwisselen gauw de pas waardoor je niets door hebt en er gemakkelijk gefraudeerd kan worden. Een duidelijke tip: laat je niet afleiden en pin eerst voordat je aan een gesprek begint.

‘Card trapping’

Op de pinautomaat wordt een opzetstukje gemonteerd waardoor criminelen ervoor zorgen dat je pinpas klem komt te zitten. Hiermee lijkt het dat de pas ingeslikt wordt. Om dit te voorkomen moet je altijd goed opletten of de pinautomaat er niet anders uitziet dan normaal. Als jouw pas wordt opgegeten moet je direct politie of jouw bank bellen.

De RFID kaarthouder en anti-skimming portemonnee  

Ook met RFID readers kunnen criminelen jouw persoonlijke gegevens frauderen (zie video hierboven). De RFID kaarthouders en anti-skimming portemonnees beschermen jouw persoonlijke kaarten. Deze enkelvoudige kaarthouder is ontworpen om RFID readers te blokkeren bij het scannen van je identiteitskaart, creditcards, debet kaarten, je bankgegevens, smart cards als jouw OV chipcard en andere RFID-kaarten. Een RFID blocker is dé ideale oplossing voor het veilig bewaren van jouw gegevens.

Geef een handig relatiegeschenk waarmee je, naast een gift, denkt aan de veiligheid van jouw relaties en of personeel. De RFID kaarthouders en anti-skimming portemonnees kun je laten bedrukken met logo, naam of tekst. Jouw relaties zullen je bedrijfsnaam blijven herinneren wanneer zij hun persoonlijke kaarten gebruiken. Klik op onderstaande banner voor een veilige promotie.

RFID kaarthouder