Anti skimming en RFID kaarthouder

Anti-skimming en RFID: Hoe veilig zijn uw persoonlijke gegevens? 6 tips

Geplaatst op 1 augustus, 2017 · In categorie: Relatiegeschenken

Bankpasfraude of creditcardfraude, het komt steeds vaker voor. Bijna 40% van de Nederlanders heeft er de afgelopen twee jaar mee te maken gekregen. Moeten we bang zijn dat dit nog verder toe zal nemen of kunnen we ons er tegen wapenen? Dat laatste is zeker het geval. In deze blog nemen wij u mee naar hoe u, uw persoonlijke gegevens kunt beschermen tegen dit soort aanvallen. Anti-skimming en RFID kaarthouders worden steeds belangrijker. Met deze 6 trucs proberen criminelen u te frauderen.

Phising

Misschien wel de bekendste van de zes anti-skimmings trucs. Criminelen die in mailtjes zich voor doen als de bank. In deze fake e-mails, die er professioneel uitzien en bijna niet te onderscheiden zijn, laten ze u klikken naar valse en verkeerde websites. Op deze website worden uw gegevens automatisch geregistreerd. De crimineel heeft gewonnen en kan u oplichten. Hoe kunt u dit voorkomen? Belangrijk om te weten is dat officiële instanties nooit per e-mail vragen naar uw persoonlijke gegevens. Geef ze daarom ook niet!

Infraroodcamera

Anti-skimming truc nummer twee is uw ingetoetste nummers weten te achterhalen met een warmtelamp. Met de infraroodcamera kunnen criminelen zien welke toetsen u heeft ingetoetst tijdens het pinnen. Hoe kunt u dit voorkomen? Simpelweg door tijdens het intoetsen van uw pincode uw vinger op alle toetsen te laten rusten. Zo kunnen de criminelen niet zien wat je echte code is.

Meespieken

Een andere bekende en veel gebruikte truc van criminelen is het meespieken. Criminelen kijken gemakkelijk mee over uw schouder en zien zo gemakkelijk uw pincode. Vervolgens word uw pinpas gestolen en kunnen criminelen u gemakkelijk frauderen en beroven. De enige echte juist tip hiervoor is: zorg er voor dat je tijdens het pinnen je scherm afschermt.

Babbeltruc

Eentje die zeker niet mag missen in de rij van trucs die criminelen gebruiken is de babbeltruc. Criminelen leiden u af met een babbeltje en verwisselen gauw de pas waardoor u niets door heeft en er gemakkelijk gefraudeerd kan worden. Een duidelijke tip: laat je niet afleiden en pin eerst voordat u aan een gesprek begint.

‘Card trapping’

Op de pinautomaat wordt een opzetstukje gemonteerd waardoor criminelen ervoor zorgen dat je pinpas klem komt te zitten. Hiermee lijkt het dat de pas ingeslikt wordt. Om dit te voorkomen moet u altijd goed opletten of de pinautomaat er niet anders uitziet dan normaal. Als uw pas wordt opgegeten moet u direct politie of uw bank bellen.

De RFID kaarthouder en anti-skimming portemonnee  

Ook met RFID readers kunnen criminelen uw persoonlijke gegevens frauderen (zie video hierboven). De RFID kaarthouders en anti-skimming portemonnees beschermen uw persoonlijke kaarten. Deze enkelvoudige kaarthouder is ontworpen om RFID readers te blokkeren bij het scannen van uw identiteitskaart, creditcards, debet kaarten, uw bankgegevens, smart cards als uw OV chipcard en andere RFID-kaarten. Een RFID blocker is dé ideale oplossing voor het veilig bewaren van uw gegevens.

Geef een handig relatiegeschenk waarmee u, naast een gift, denkt aan de veiligheid van uw relaties en of personeel. De RFID kaarthouders en anti-skimming portemonnees kunt u laten bedrukken met logo, naam of tekst. Uw relaties zullen uw bedrijfsnaam blijven herinneren wanneer zij hun persoonlijke kaarten gebruiken. Klik op onderstaande banner voor een veilige promotie.

RFID kaarthouder